Eerste stappen in geloof

Hoe verder…?
Eerste stapjes in geloof

Je hebt hier kunnen lezen waarom ik en vele anderen geloven en je zult misschien heel stiekem ook wel Jezus willen leren kennen. Dat kan. Er is niets engs aan en je kan altijd terug als je dat zou willen. Al acht ik die kans klein…

Eerste stap in geloof…
Jezus wil in je leven komen en met jou omgaan zoals je bent. Je moet dus niet heel religieus gaan doen, want dat vind Hij ook maar raar. Nee, Hij wil met jou leven. Als je een moment alleen bent, vraag je gewoon in je eigen woorden en op jou eigen manier of Jezus Zichzelf aan jou zou willen laten zien. Maar dit is geen spelletje of droom. Dit is real-life. Veel zogenaamde christenen lijken er een spelletje of een toneelspel van te maken, maar Jezus gaat jou gebed echt beantwoorden.

Van geloof tot geloof
Als je Jezus echt hebt leren kennen, gaat het feest echt beginnen. Waar veel vrienden van Jezus de fout mee ingaan is dat ze denken dat Jezus wil dat ze zich heel anders gaan gedragen dan dat ze normaal zouden doen. Het vreemde is dat Jezus dit nergens in de Bijbel vraagt. God vraagt dat je op Jezus vertrouwd en Hij zal je dan een ander mens maken. Dat is heel wat anders dan dat je jezelf anders gaat gedragen dan je werkelijk bent. God vraagt dat je oprecht bent en eerlijk over jezelf. Een leven met Jezus is een leven van geloof. Zodra je Jezus hebt leren kennen, tot je lichaam afsterft, leef je van geloof, tot geloof.

Verandering van je denken
In het begin zul je veel mensen krijgen die jou van je geloof in Jezus proberen af te houden. Dit kunnen je oude vrienden zijn, je ouders, mensen uit de kerk; ja, werkelijk iedereen. Het is heel makkelijk om op andere dingen te gaan vertrouwen dan alleen Jezus Christus de gekruisigde Zoon van God. Ze komen met allerlei voorwaarden en leefregeltjes aan, ze zeggen dat je Jezus niet nodig hebt of praten je een geheel andere Jezus aan. Pas op!

Om het jezelf een beetje makkelijker te maken, kan je een Bijbel kopen of van mij krijgen. De Bijbel verteld precies wie Jezus is en helpt je dus het valse van het echte te onderscheiden. Hoe God het gedaan heeft weet ik niet, maar de Bijbel is echt 100% Zijn Woord en dus 100% betrouwbaar. Zorg er alleen wel voor dat je een goede vertaling te pakken krijgt. Als je contact met me opneemt kan ik je daarin wel verder helpen. Vraag anders naar de Herziene Statenvertaling, die is betrouwbaar en niet moeilijk om te lezen.

Vraag Jezus om de dingen die je nodig hebt en Hij zal het je geven. Heb je problemen op je werk of in je relatie? Of heb je geloofsvragen? Dan moet je het gewoon aan Hem vragen. Hij vind het juist hartstikke leuk om jou gebed te beantwoorden. En het is altijd weer genieten hoe Hij jou vragen beantwoord. Je zult Hem daardoor meer en meer gaan vertrouwen.

Andere mensen
Je zult na verloop van tijd andere mensen over Jezus willen gaan vertellen. Doe dit! Want zoals jij Jezus hebt leren kennen, zo kunnen anderen Hem ook leren kennen. Hij is er voor iedereen. Dus vertel het aan iedereen die je het wil vertellen. Als mensen geïnteresseerd zijn dan nodig je ze uit en begin je ze beter leren wie Jezus is en kan je samen bidden en de Bijbel lezen. En ik zou het erg leuk vinden als je mij op de hoogte houdt! Misschien kan ik je hier en daar een beetje helpen als dat nodig is.

waaromikgeloof@watikgeloof.nl

Begin een nieuw leven
Dus begin vandaag het avontuur van je leven. Leer Jezus echt kennen en Hij zal jou problemen overwinnen. Je zult een nieuwe schepping worden, zolang je maar op Hem blijft vertrouwen en op niets of niemand anders. Het leven wordt echt een feest als je God en Zijn Zoon Jezus leert kennen. Je krijgt zelfvertrouwen en liefde voor anderen. Ik heb geen seconde spijt van elke seconde dat ik alleen op Jezus heb vertrouwd.