Jij bent zoals jij bent

Schrijver: Vincent

De essentie van het evangelie. Ik was het bijna vergeten…

Mijn vroegere leven, vóór mijn keuze voor Jezus en Zijn Koninkrijk, werd gekenmerkt door ADHD en het Asperger Syndroom. Daarnaast speelde andere dingen nog een rol, maar het kwam er op neer, dat er geen enkele mogelijkheid was om door de wereld geaccepteerd te worden. School verliep niet op rolletjes en tijdens de vele bijbaantjes werd ik met schuine ogen aangekeken.

Al zag ik er uit als een normaal mens. Al had ik de emoties van een normaal mens. Ik kleedde me ook als een normaal mens. Kort gezegd: wat ik ook deedt, al hield ik me even rustig als ADHD-er, al gaf ik alles wat ik had, al was ik de slimste in de hele wereld, al deedt ik me voor als iemand anders, men accepteerde me niet. Je loopt altijd op je tenen en nog lukt je niets. Het put je compleet uit.

Overleven
Er zullen vast wel mensen zijn die dit herkennen. Het niet geaccepteerd worden zoals je bent. Het doet pijn, geeft een gevoel van leegte, geeft je het gevoel dat je nooit iets goed doet en nooit zal doen. Je zal nooit erkend worden en je zal er nooit bij horen.

De mens is zo ontworpen dat het de behoefte heeft om in relatie te gaan met anderen. De mens is ten alle tijden afhankelijk van zijn medemens om te overleven. Het doel van dit ontwerp was dat de mensen elkaar lief zouden hebben, maar er speelde een aantal dingen mee die roet in het eten gooide. Dus het is er niet van gekomen. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.

Hoe vul je dat verlangen op?
Er is een leegte in de mens. Die kan alleen door liefde opgevuld worden. Ik bedoel met liefde geen sex, maar medeleven, geduld en geven om anderen. Er zijn een aantal mensen in de wereld die denken dat geld, roem, macht en sex het doel van het leven zijn. Dat zijn de mensen die teveel geld verdienen, alles kunnen kopen dat los en vast zit. Er komt dan een moment dat ze alles gekocht hebben dat ze hadden willen kopen en ontdekken vervolgens dat ze nog steeds niet tevreden zijn. Vervolgens proberen ze die ontevredenheid te vullen met ongeremde sexualiteit. Als ze op alles en iedereen hun sexualiteit hebben gebotviert, ontdekken ze opnieuw dat het gapende gat in hun ziel dat nog steeds niet is opgevuld. Het zijn nog steeds ongelukkige mensen. Sterker nog. Ze zijn nog ongelukkiger dan daarvoor. Dan proberen ze het anders. Ze betalen anderen om zichzelf in de schijnwerpers te zetten en verkrijgen zo roem en macht. Als vervolgens de hele wereld voor hun neerbuigt, om de luchtbel die ze hebben gecreeert, ontdekken ze dat ze nog steeds ongelukkig zijn. Ze zijn op sterven na dood.

Ze hebben zich zelf verpest door alles te kopen dat los en vast zit. Ze hebben zich onteerd en bevuild door hun sexualiteit op alles en iedereen te botvieren. Ze hebben zich zelf en de hele wereld voor de gek gehouden door zichzelf tot een afgodsbeeld te maken. Veel van hun plegen dan zelfmoord. Want ze hebben alles, maar kennen de liefde niet. Alleen de liefde had het gapende gat in hun ziel kunnen vullen.

“Ik bedoel met liefde geen sex, maar medeleven, geduld en werkelijk geven om anderen.”

De kracht die mij de keuze voor Jezus heeft doen maken, was de liefde. Het was de bijna grenzeloze acceptatie van de leden van die kerkgemeente waar ik op dat ogenblik even was. De “warme deken” of “het thuisgevoel” waar sommige mensen over praten, ervaarde ik op dat moment zeer sterk.

Is God welkom?
Want waar Jezus welkom is, zijn de mensen zoals Hem: Liefdevol, respectvol en met compassie. Ze accepteren je zoals je bent. Je bent ten alle tijden welkom. En je mag zijn wie of wat je bent. ADHD-er, autist, het maakt niet uit. Daarom heeft mijn hart voor Jezus gekozen en ben ik mijn hart later gevolgd. God is goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *