Lui met een oprecht hart

Vincent

Bij een barbecue van een jongerenkerk, kreeg ik de nobele taak toebedeelt als instant-saté- maker. Dit vond ik eerst wel leuk. Er waren veel leuke mensen in de buurt om een lekker mee te babbelen en ik zat goed in m’n vel.

Toen was de saté-saus klaar en bestond de klus uit saai roerwerk. Ik kreeg er steeds minder zin in, werd lui en wilde eigenlijk rond lopen om met de rest van de aanwezigen te kletsen.

Ik werd er melig door. Zo melig dat het idee in me op kwam dat als ik oprecht zou vragen om een “slachtoffer” die de klus zou overnemen, dat God deze op mijn pad zou sturen.

“Lieve Vader in de Hemel. U kent mijn gedachten en gevoelens. U weet dat ik lui ben en geen zin meer heb om te roeren. Daarom vraag ik of u mij een slachtoffer wil geven die het werk van mij zou willen overnemen. In Jezus Naam!”

Toen keek ik om. Er kwam een meisje binnen lopen. Enigszins twijfelend vroeg ik of ze, tijdelijk, het roeren wilde overnemen. Tot mijn grote verbazing reageerde ze zeer enthousiast. Met alle plezier begon ze te roeren in de saté-saus.

Enkele minuten later kwam ik terug om te vragen of ik de klus weer over moest nemen. Dit was meer uit beleefdheid, want ik had er absoluut geen zin meer in. Haar antwoord was verbazingwekkend: “Nee, ik wil dit graag blijven doen. Ik ervaar zo een rust en vrede op dit moment.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *